19 Μαρ 2009

Κουκούλα, άσυλο και μπινελίκι γιοκ!



Όλα δείχνουν πως το πλοίο βουλιάζει. Και όταν βουλιάζει οι καπεταναίοι αντί να κάνουν κινήσεις να σώσουν τους επιβάτες, τους πετάνε κάτω, τους ρίχνουν στη θάλασσα για να καβατζώσουν τις σωτήριες λέμβους. Επίσης συμβαίνει και το εξής, οι πρώτοι που τρέχουν να σωθούν είναι οι αρουραίοι.
Έτσι περίπου αντιδρά η κυβέρνηση. Το κράτος βουλιάζει, σε χρέη (αφού ξεκοκάλισαν τα ταμεία), σε
σκάνδαλα (Vodafon, Βατοπέδι, Πάρνηθα, Siemens, Ασωπός και πάρα πολλά άλλα) και το μόνο που μπορεί να κάνει κρυμμένη πίσω από την υπουργική της ασυλία είναι να καταπατά τους ελάχιστους δημοκρατικούς θεσμούς που μας έχουν απομείνει.
Έτσι όλως τυχαίως ήρθαν να αποτελειώσουν την Ελληνική δημοκρατία και τους θεσμούς της με δύο αποφάσεις.
1.
Η ποινικοποίηση της κουκούλας ίσως να είναι μία από τις πιο εξωφρενικές και αστείες ποινικές αποφάσεις που έχουν παρθεί ποτέ.
Ο κύριος Δένδιας σύμφωνα με το άρθρο του TVXS ανάφερε πως ο κουκουλοφόρος που θα πράξει ποινικό αδίκημα θα έχει βαρύτερες ποινές από εκείνον που δεν καλύπτει το πρόσωπό του. Δηλαδή αν κάποιος πάει έτσι, χωρίς κουκούλες και κασκόλ και τα σπάσει θα έχει ελαφρότερες ποινές από εκείνον που θα φοράει κουκούλα. Παράλογο;
Αν συνοδεύεται και με
εξύβριση κατά της αρχής τότε αυξάνεται κατά πολύ η ποινή.
Είμαστε στη χώρα της δημοκρατίας, στη χώρα του άρθρου 14 περί ελευθερίας του λόγου. Και όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το
σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς τους που υπάρχουν για να μην έρχονται κάποιοι τύποι (σαν το κράτος όλο) να επιβάλλουν το αντίθετο.
Εμείς που δεν ζήσαμε το Πολυτεχνείο, ούτε τα γεγονότα στην Νομική το ’73 καταλαβαίνουμε πως κάπως έτσι θα ήταν και εκείνη την εποχή (χωρίς την απαγόρευση των μετακινήσεων μετά τη δύση του ηλίου). Τα συνθήματα κατά της αστυνομικής αρχής κρίνονται παράνομα (πάλι τα ίδια; Δεν μάθατε όταν δώσατε εξουσία το ’67 στην αστυνομία τι έγινε;) η χρήση κουκούλας κρίνεται παράνομη (λες και πιστεύουμε πως θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για εκείνους που φοράνε κουκούλα και δεν τα σπάνε. Είδαμε την κατάχρηση εξουσίας της αστυνομίας στην οδό
Ασκληπιού), τι άλλο μας έχει μείνει;
2. Α, ναι! Η άρση του
παν. ασύλου. Τους είδαμε τους κουκουλοφόρους στον Λαζόπουλο (καλά κάποιοι άλλοι την ξέρουν αυτή την ιστορία χρόνια τώρα). Κουκουλοφόροι που κάνουν κουβεντούλα με ένστολους αστυνομικούς. Και λέω αν, έστω αν αυτοί οι κουκουλοφόροι είναι αστυνομικοί που μετά από σχέδιο χρόνων πάνε, τα σπάνε, βρίσκουν άσυλο στα παν. ιδρύματα φτιάχνοντας τα «πυρομαχικά» τους, λέω αν… τότε αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος για άρση του ασύλου; Ναι είναι… γι αυτό και όλο αυτό το μεγάλο κόλπο λέγεται «προβοκάτσια». Οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές δεν είναι «αστυνομικοί» των… παρακρατικών. Οι πανεπιστημιακοί και φοιτητές διαφυλάσσουν την ελευθερία διακίνησης ιδεών και απόψεων μέσα στα ιδρύματα ώστε να μην έρθει κάποιος και τους φιμώσει. Διαφυλάσσουν την ελευθερία με τον θεσμό του ασύλου. Μερικοί που θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι κατάλοιπο της χούντας, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι πολίτευμα έχουμε.
Την δημοκρατία την διέπουν μία πληθώρα θεσμών ώστε να καλύπτονται πλήρως τα δικαιώματα του πολίτη/εργαζόμενου. Όταν απορρίπτεις ένα, δύο, δέκα, εκατό από αυτά τότε παύει να ισχύει αυτό το καθεστώς. Το πώς θα ονομάζεται ας το κρίνουν οι πολιτικοί αναλυτές. Το δικαίωμα ψήφου από μόνο του δεν εδραιώνει τη δημοκρατία. Οι απαγορεύσεις και επιβολές μόνο την ελευθερία του πολίτη και την δημοκρατία δεν εξυπηρετούν. Δαιμονοποιόντας (βλέπε το blogging, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια) καταστάσεις το μόνο που επιτυγχάνεται είναι τρομοκρατία. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε την νέα προκύρηξη του Επ. Αγ. στο TVXS, το κάνουν από μόνοι τους.
Ο κ. Δένδιας για να «χρυσώσει το χάπι» συμπλήρωσε: «Ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του, ιδίως όταν διαμαρτύρεται». Φυσικά και μπορεί αλλά χωρίς τις κάμερες οδικής παρακολούθησης να τον βλέπουν.

Ευχαριστούμε το RadioBubble και το MikroAnalogo για την έμπνευση που είχαν για το Smilie

1 σχόλιο:

  1. Γιατί θαρρείς ότι δεν κόβω τα μαλλιά μου
    γιατί φοράω σκουλαρίκια χαϊμαλιά
    Είμαστε αιχμάλωτοι στο σπίτι μας, μωρό μου,
    και πρέπει να 'χουμε σαφή διακριτικά

    Μα όσο υπάρχουν απλωμένα στα μπαλκόνια
    των πολυκατοικιών, άσπρα σεντόνια
    δε φοβάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή