29 Μαρ 2009

StopCartel: Ο Θ. Τενέζος σε απεργία πείνας, 44η μέρα

Ο Θεόδωρος είναι εδώ και 44 μέρες σε απεργία πείνας.
Ο Θεόδωρος είχε κάποτε μία επιχείρηση, ήταν δημιουργικός.
Ο Θεόδωρος διαμαρτύρεται για τα καρτέλ χάλυβα στην Ελλάδα.
Ο Θεόδωρος κατήγγειλε στον πρωθυπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παρακάτω επιστολή:


Προς Πρωθυπουργό

κ. Κ. Καραμανλή

Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδήρου μπετόν για οικοδομές

Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989,εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδήρου (στον Ρέντη, στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν αποκλείστηκα σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.

Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους , δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.

Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους ,αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).Για αυτή μου την κίνηση ,που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών( διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80- 100 ευρώ /τόνο , πιο φθηνό ),το καρτέλ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.

Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006,για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,οικονομικής εξάρτησης και οριζόντιων συμπράξεων, δηλαδή καρτέλ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τον καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους ,δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους , παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατέφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλάχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε ?Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω?!!

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους ,καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους ,την Πολιτική Απεργία Πείνας.

Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α.,Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!
Κύριε Πρωθυπουργέ

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:

Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και

-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.

-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους

-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο , σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!
Με πραγματική Αγάπη, Αθήνα 20-3-2009

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενέζος


Έχουν περάσει 44 ημέρες και ο Θεόδωρος είναι ακόμα στην Πατησίων 70 κάνοντας απεργία πείνας.
Ο Θεόδωρος δεν έχει την συμπαράσταση των media.
Ο Θεόδωρος φαίνεται πως δεν συγκίνησε τους αρχηγούς των κομμάτων.
Ο Θεόδωρος κοιμάται τα τελευταία 44 βράδια εκεί, στο πεζοδρόμιο.
Ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ένας αξιοπρεπής συμπολίτης μας που δεν δέχτηκε να υποκλιθεί στα καρτέλ που ελέγχουν την χαλυβουργική αγορά.
Ο Θεόδωρος δεν κάνει υπέρβαση. Κάνει το συνειδητό του καθήκον, εκείνο που φοβόμαστε να καταγγείλουμε, γυρνώντας πλευρό.
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, διαμαρτυρία δίπλα στον Θεόδωρο στις 20:30 στην Πατησίων 70, με κεριά αναμμένα.
Πόσους άλλους Αλέξανδρους, Μιχάληδες, Νίκους, Κωνσταντίνες και Κατερίνες πρέπει να θυσιαστούν σε αυτό τον τόπο για να ξυπνήσει από τον βαρύ ύπνο πολίτης και κράτος;5 σχόλια:

 1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ 2009, 8:00μμ
  Κότσικα & Πατησίων 70 (έναντι ΟΤΕ)

  ΣΥΝΑΥΛΙΑ υποστήριξης στον απεργό πείνας Θ. Τενέζο που αγωνίζεται ενάντια στα καρτέλ.

  Όλοι μ’ ένα κερί στο χέρι,
  να τραγουδήσουμε παρέα και να απαιτήσουμε
  μια Ελλάδα που δεν “τρώει τα παιδιά της”,
  ένα μέλλον με Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία
  και ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είνα ντροπή και αίσχος να αφήνουν έναν άνθρωπο να αργοπεθαίνει επειδή ζητάει το δίκιο του!ΑΊΣΧΟΣ που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την σιωπή τους συναινούν στο βέβαιο θάνατο ενος πολίτη που διεκδικεί τα δικαιώματα του.
  ΑΙΣΧΟΣ που ο πολιτικός κόσμος στο σύνολο του τηρεί σιωπή ιχθύως και τέλος ΑΙΣΧΟΣ στους κυβερνώντες που αντί να προασπίζονται το δίκιο των πολιτών υπηρετούν δουλικά τα μεγάλα συμφέροντα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΤΑΠΟΙ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ.
  Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ...ΠΕΙΝΑΣ(sic) ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ, ΡΟΜΠΑΣ και διάφορα άλλα, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.

  Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ (απεύθυνση σε όλλους τους αλληλέγγυους) ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΥΠΑΣ ΔΕΝ "ΜΠΗΚΕ" ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ (πιο πολυ), ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ "ΦΑΓΑΝΕ"
  ΔΗΛΑΔΗ "ΧΟΝΤΡΟΠΑΚΕΤΑΣ" ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΗΔΗ ΤΟ ΕΙΧΕ (μία επιχείρηση με 250 ατομα, με ένα μέσο όρο μισθοδοσίας 700 ευρώ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: (700Χ250)Χ 14 = 2.450.000) ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ, ΖΩΑ, ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ" ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ;
  ΡΕ ΔΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΞΕΘΟΛΩΣΕΤΕ;

  ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

  ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν είσαι απλά ζώο (και συγκεκριμένα τυφλοπόντικας), αλλά και εντελώς αγράμματος...

  Βρε μαλακοπίτουρα, ο αγώνας του Τενέζου είναι κόντρα στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που ταλανίζει αυτή τη χώρα, στο πως οι μεγαλοκαρχαρίες και τα καρτέλ κυβερνάνε απροκάλυπτα τον τόπο και αναδεικνύει ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, του δικοματισμού και των εφεδρειών του! Είναι τυχαίο που ΜΜΕ, κόμματα, οι πάντες το έθαψαν το θέμα; Ποιοι κυβερνάνε πίσω από τις μαριονέτες (τους πολιτικούς), είναι μικρό θέμα, παπάρα;

  Αλλά κανένας βολεμένος αργόσχολος τζάμπα μάγκας κακομοίρης θα είσαι, ούτε η αδικία σ' ενοχλεί, ούτε η αναξιοκρατία! Εδώ δεν έχεις τα @ρχ1δ1@ να παραδεχτείς όσους έχουν τα κότσια να τα βάζουν ΧΟΝΤΡΑ και με τίμημα την υγεία τους με τους μεγαλολαρχαρίες, φαντάσου κακομοίρη τι γλύφτης και οσφυοκάμπτης θα ήσουνα εσύ στη θέση του, όταν για να του κλείσουν το στόμα του πρόσφεραν τρελά λεφτά... Ίσα από εδώ παλιοκότα... Άκου λέει επειδή είναι επιχειρηματίας δε δικαιούται να ομιλεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τo έκλεισες το μαγαζί ; .. aka : aka acid?

  καμιά εναλλακτική υπάρχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή