25 Φεβ 2009

Καρτοκινητή επωνυμία με υπογραφή Στυλιανίδη

Μία μέρα μετά την θεαματική δεύτερη απόδραση του Παλαιωκώστα, εκεί που τα ΜΜΕ είχαν επικεντρωθεί στην ανικανότητα της κυβέρνησης, ανακοινώθηκε μία είδηση «τούβλο».
Με λίγα λόγια:
Ο υπ. Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε την νομοθετική πρωτοβουλία της
άρσης της ανωνυμίας των καρτοκινητών τηλεφώνων. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που αφορούσε την απόδραση Παλαιοκώστα με γνώμονα την λήψη 10 μέτρων στις φυλακές Κορυδαλού.
Όμως η άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών (που μοιάζει σαν επιπόλαια απόφαση αρχικά) ξεπερνά τα όρια των φυλακών (λες και οι τρόφιμοι των φυλακών δεν έχουν δικαιώματα στα κελιά τους) και φτάνει στο σημείο που το σκάνδαλο της Vodafon φαντάζει σαν παιδικό πάρτυ.
Η κυβέρνηση λέει άκομψα πως θα υποκλέπτει νόμιμα τις συνομιλίες των καρτοκινητών – άρα υποκλέπτει ακόμα και τώρα τα κινητά συμβολαίου.
Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματοποιούνται με τη γνωστή φράση του «Αποφασίζω και Διατάζω» (οι 60ρηδες αριστεροί θα το θυμούνται καλύτερα στη χούντα). Το «παράδοξο» της όλης υπόθεσης είναι πως όταν κάτι «κακό γίνεται», μα είναι «αναρχικοί» που σπάνε βιτρίνες, μα είναι βιτριόλι σε συνδικαλίστρια, πάντα βρίσκει αυτό το κράτος (και το προηγούμενο αν θυμάστε καλά) να «κατασκευάσει» («συσκευάσει» πάει καλύτερα) μέτρα για τη «διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», βλέπε κάμερες στους δρόμους, βλέπε την προσπάθεια άρσης της ανωνυμίας των bloggers, βλέπε τις αυξήσεις ορίου ηλικίας στις συνταξιοδοτήσεις, βλέπε να νέα νευροπαραλυτικά χημικά των ΜΑΤ στις πορείες, κ.ο.κ.
Δηλαδή όσο και να θέλεις να πας ανάποδα από αυτό το άθλιο και καταπιεστικό σύστημα, μα είναι απόδραση από τη φυλακή, μα είναι διαδήλωση για την δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού, μα είναι διαμαρτυρία για την δολοφονική επίθεση μιας καθαρίστριας, το κράτος τρομοκρατεί με διαφορετικούς τρόπους για να ελέγχει.
Που είναι τα δικαιώματά μας; Πως διαφυλάσσονται τα προσωπικά μας δεδομένα όταν πρώτος και καλύτερος υποκλέπτης είναι το κράτος.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα λόγια του ίδιου του υπουργού:
[..]«Πάντοτε η κάθε μας πρωτοβουλία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, αλλά θα πρέπει να προστατεύει και τη
δημόσια ασφάλεια»[..]
Μα πως είναι δυνατό να γίνει αυτό; Είναι δυνατό να υποκλέπτεις συνομιλίες από τα καρτοκινητά και ταυτόχρονα να σέβεσαι εκείνον που παρακολουθείς; Πώς ακριβώς τον σέβεσαι; Του στρώνεις κόκκινο χαλί; Του ανοίγεις την πόρτα του ασανσέρ;
Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται νόμιμα καθώς έχει τεθεί και στο παρελθόν: «Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΑΜΙΣΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΟΤΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΡΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή