8 Ιουν 2007

Μαϊντανός Mπαγιάτικος

Κάθε μέρα κατακλύζονται τα τηλεοπτικά κανάλια από εκπομπές, σειρές, ειδήσεις και διαφημίσεις όπου στα ενδιάμεσα παίζουν και κάποια στιγμιότυπα από μία ταινία.
Το τηλεοπτικό επίπεδο «έπεσε» από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν τα τηλεοπτικά «παράθυρα» και συνεχίστηκε να «πέφτει» με τις ειδήσεις στο Star Channel και τις «δημοσιογραφικές – πολιτικού περιεχομένου» εκπομπές.
Όπως αρκετοί στην αρχή πίστευα πως για να βγεις στην τηλεόραση πρέπει να είσαι σημαντικός, να είσαι «κάποιος» βρε αδερφέ! Τότε ήμουν μικρή και αφελής. Τώρα τα χρόνια πέρασαν και τα «παράθυρα» έχουν πληθύνει όμως τα παράθυρα του μυαλού μας κλείνουν και σφαλίζουν.
Τώρα ο μαϊντανός είναι ένα ωραιότατο ζαρζαβατικό το οποίο βάζουμε στις σαλάτες, στο ιμάμ μπαϊλντί, στους κεφτέδες και σε πολλά άλλα εδέσματα γαστρονομικής φύσεως. Είναι και πλούσιος σε βιταμίνη C. Όμως ο λαός χρησιμοποιεί την ίδια ονομασία για να προσδιορίσει τους γραφικούς τύπους που αρέσκονται να προβάλλονται παπαρολογόντας (συγνώμη για τα γαλλικά) ασύστολα!
Ξαφνικά έκαναν και την εμφάνισή τους οι διάφοροι «μαϊντανοί» στα κανάλια, σαν μόνιμοι «υπάλληλοί» τους. Με τα χρόνια οι «μαϊντανοί» αυξάνονταν και η ποιότητα στα ειδησιογραφικά προγράμματα έπαιρνε την κατιούσα μέχρι σήμερα που ο δείκτης βρίσκεται υπό το μηδέν.
Σήμερα, όποιος βγαίνει στο γυαλί είναι «μαϊντανός» που αποζητά από το μειωμένης πλέον αντίληψης κοινό του την αναγνώριση. Όλοι έχουν άποψη για τα πάντα. Ακόμα και οι δημοσιογράφοι παίζουν τους ειδήμονες γιατρούς και αν δεν μπορούν φέρνουν έναν άλλο ματαιόδοξο «μαϊντανό» να κάνει την δουλειά τους.
Και η πρασινάδα δεν έχει τέλος όπως ο μαϊντανός πιάνει μεγάλη έκταση στο χωράφι και θεριεύει εύκολα έτσι και οι κύριοι και οι κυρίες παρουσιάζονται από το ένα κανάλι στο άλλο με διαφορά λίγο λεπτών μόνο και μόνο να ακουστεί η άποψή τους.
Ο θλιβερότερο όλων είναι πως όλο και νεότεροι «μαϊντανοί» ξεπετάγονται προσπαθώντας να συνδέσουν το όνομά τους με μία λέξη σημαντική για την εποχή μας.
Έτσι όταν ακούμε το όνομα Γιώργος Παπαδάκης το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι «λαϊκισμός», όταν ακούμε το όνομα Γιώργος Τράγκας μας έρχεται η λέξη «Αυριανή» και άλλα τέτοια διάφορα.
Στους σκεπτόμενους ανθρώπους έρχονται στο μυαλό άλλες λέξεις όπως «φασίστας», «ψώνιο», «καθίκιτουκερατά» και ούτω καθ’ εξής.
Έχουμε τιγκάρει στους μαϊντανούς! Ποιά είναι η λύση (εκτός από την Mitsubishi) άραγε;

Πιθανές λύσεις:
1. Κλείνουμε το χαζοκούτι (παλαιά έκφραση που μας την έλεγαν οι γονείς μας)
2. Βάζουμε Cine + και κάνουμε ένα κλίσμα Fellini
3. Βάζουμε ένα DVDάκι και ξαναβλέπουμε το Fight Club για να ικανοποιήσουμε την φαντασίωσή μας (ο Brad να δέρνει τον Πρετεντέρη)
4. Ανοίγουμε το Wii μας (άμα δεν έχουμε πάμε στους φίλους μας που έχουν) και παίζουμε Wii Sports μέχρι τελικής πτώσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου